Børnehænder i sanden

Tjek dit barn for lus

Kæmning for lus
Næsten halvdelen af alle børn i alderen 3-10 år har haft lus inden for det seneste år, og eksperter vurderer, at antallet af børn med lus er stigende.

Giv lusene det glatte lag!

Hvis dit barn har lus, sørg for at igangsætte behandling hurtigst muligt og orientere skole og/eller institution samt dit barns nærmeste omgangskreds. Derved undgår vi alle, at lusene spreder sig, forklarer Annette Poulsen, sundhedsplejerske i Sundhedsstyrelsens Center for Forebyggelse.

Kæm dit barn dagligt for at finde levende lus. Så længe der er lus blandt børnene, er der risiko for at blive smittet igen og igen og igen. Luseplagen ophører kun, hvis alle undersøges, og alle smittede behandles.

Der er flere måder at behandle lus på. Enten kan du fjerne dem ved kæmning, som er billigt og effektivt! Eller også kan du anvende et lægemiddel i kombination med kæmning, spørg din sundhedsplejerske eller på Apoteket. Der findes også andre midler end lægemidler. De er baseret på kokosolie, æteriske olier, eller stoffet dimiticon - som i stedet for at dræbe lusene, kvæler dem - og de skal anvendes i kombination med kæmning.

Se film, tjek hjemmesider

Se de fire kortfilm på hjemmesiden www.farvellus.dk, som er spækket med information om lus, hvordan man opdager dem, hvordan man kommer af med dem og sidst, hvordan man undgår at lusene kommer tilbage.

Tjek også hjemmesiden www.linicin.dk.

Læs mere i PDF filen nedenfor eller på hjemmesiden far, mor og børn og sundhedsplejersken.


 
Sidst opdateret 10. april 2019

» Kontakt

Sundhedsplejen Furesø

Farum Kulturhus

Stavnsholtvej 3
3520 Farum

 

Åbningstider:

Kontoret kan kontaktes på 7235 5695 mandag - fredag mellem kl. 8-12

Sundhedsplejerskerne kan kontaktes på 7235 5695 mandag - fredag kl. 8-9 


Download Adobe Reader
Siden refererer til et pdf-dokument. Læsning kræver Adobe Reader.